<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Haos u Šapcu: Odbornici SNS-a bacali kutije po sali

Odbornici Srpske napredne stranke (SNS) prekinuli su danas konstitutivnu sjednicu lokalne skupštine u Šapcu tako što su uzeli glasačke kutije i pobacali ih po sali.

05. maj 2016, 12:00

Odbornici SNS su nezadovoljni načinom na koji najstariji odbornik Sreten Radovanović vodi prvo zasijedanje pa su u više navrata pokušali da prekinu sjednicu koja je počela u 10.00 sati.

Sjednica skupštine je trenutno u prekidu, a obezbjeđenje je ušlo u salu i izvelo neke odbornike.

Buduća vladajuća koalicija u Šapcu dogovorena je između grupe stranaka okupljenih oko bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića, koju čine Grupa građana "Šabac je naš", Zajedno za Šabac, Demokratska stranka, Srpski pokret obnove i Grupa građana "Selo-grad", kao i grupacije koju čine Zapadna Srbija, Ljevica Srbije, Nova stranka, Nova Srbija i bivši odbornici Socijaldemokratske stranke Srbije okupljeni u grupu pod imenom "Pobjeda za Šabac".

Oni zajedno imaju 37 odbornika u Skupštini koja ima 69 odbornika.

U lokalnu skupštinu su ušli i Srpska napredna stranka i PUPS sa 28 i Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija sa četiri odbornika.

Izvor: TV Šabac