<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

NBA plej-of: Valančunas prelomio, Toronto u produžetku do 1:1!

Košarkaši Toronto Reptorsa izjednačili su u četvrtfinalnoj seriji na 1-1, pošto su u drugom meču savladali Majami sa 96:92 posle produžetka.

06. maj 2016, 12:00

Toronto je posle pretprljenog brejka uz dosta muke uspeo da dobije drugu utakmicu i tako zadrži kakve-takve šanse pred nastavak serije na Floridi.

Reptorsi su tokom prvog poluvremena imali i dvocifrenu prednost, ali je u drugom usledio veliki pad, Hit je uzvratio i bio bliži pobedi.

Igrači Erika Spoelstre vodili su 77:70 sredinom poslednjeg perioda, kada je Jonas Valančunas poentirao u dva uzastopna napada, nadovezao se Ros koji je doneo neizvesnu završnicu. Litvanac je posle ofanzivnog skoka pogodio za 82:80, Kajl Lauri je povećao na +4, pre nego što su Dvejn Vejd i plejmejker Toronta razmenili poene za 86:83.

Goran Dragić je 10 sekundi pre kraja pogodio još jednu trojku za izjednačenje, a Lauri, čija je trojka sa pola terena donela produžetak u prvom susretu, ovoga puta nije bio precizan.

Međutim, Demar Derozan, Valančunas i Kerol jedini su bili strelci u prvoj polovini produžetka što je omogućilo domaćinu da sačuva prednost do kraja.

Litvanski centar bio je najbolji pojedinac meča sa 15 poena i 12 skokova, Kerol je bio najefikasniji sa 21 poenom, jednim više od Derozana koji je uhvatio 8 lopti.

„Valančunas je iskočio, on je definitivno razlog zbog kojeg smo pobedili utakmicu. Bili smo svesni kako je prethodni produžetak prošao, rekli smo svim momcima da znamo šta ne treba da radimo i da je potrebno da tako nastavimo do kraja, kako bismo stigli do pobede“, rekao je Derozan.

S druge strane, Dragić je ubacio 20 poena, Džonson i Vejd (6 skokova) postigli su po 17, dok je Hasan Vajtsajd imao po 13 poena i skokova.

„Trenutak kada je Valančunas uhvatio ofanzivni skok posle bacanja Derozana je bio veoma važan. Kada im dozvolite skokove u napadu, teško ćete ih pobediti. U produžetku nismo uradili dobar posao u završnici, naš napad je bio loš, čini se kao da smo jedan meč poklonili“, istakao je Vejd.