<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Klop: Učinićemo sve u finalu za ovaj divan klub!

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da će njegovi fudbaleri u finalu Lige Evrope protiv Sevilje gledati da "iskoriste priliku" i osvoje trofej.

06. maj 2016, 12:00

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale drugog po jačini evropskog takmičenja, pošto su na svom terenu u revanš utakmici pobedili Viljareal sa 3:0.

"Kada odigrate utakmica kakvu smo mi odigrali u revanšu protiv Viljareala, onda jednostavno želite da učiniti sve, a to ćemo mi pokušati u finalu. Pokušaćemo sve u finalu da učinimo za ovaj divan klub", rekao je Klop.

Liverpul je na Enfildu poveo u sedmom minutu autogolom kapitena Viljareala Bruna Sorijana, vođstvo je duplirao Danijel Staridž u 63. minutu, a konačan rezultat postavio je Adam Lalana u 81. minutu.

"Sjajno veče i briljantna igra moje ekipe. Prvih pola sata bilo je mnogo emocija. Izgubili smo strpljenje u poslednjih 15 minuta prvog dela. U drugom poluvremenu plan je bio da nastavimo sa strastvenim fudbalom, ali s tim da više koristimo mozak i na kraju završilo se sjajno", rekao je Klop.

Liverpul će u finalu igrati protiv Sevilje, koja je u Španiji pobedila Šahtjor sa 3:1 i ukupnim rezultatom 5:3 izbacila ga iz takmičenja.

Finale Lige Evrope na programu je 18. maja u Bazelu.