<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik: Ulica neće odlučivati ko je vlast!

Propao sastanak

Savez za promjene odbio je doći na sastanak kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika uoči zakazanih protesta opozicije i vlasti 14. maja u Banjaluci.

09. maj 2016, 12:00

Tim povodom danas se medijima obratio i Dodik koji je ponovo napao Savez za promjene."Pošto nisu došli SDS, PDP i NDP, ja kao predsjednik izražavam žaljenje i kažem da je besmisleno zakazivati sastanke", kazao je Dodik.

On je dodao da "ulica neće odlučivati ko je vlast" i da se "to radi na izborima".

"Ja sam spreman kao predsjednik SNSD-a preuzeti odgovornost za bezbjednost mitinga koalicije na Trgu Krajine", poručio je Dodik.

"Savez za promjene prihvatio ponudu Bakira Izetbegovića, ali i nekoliko ljudi iz Turske da pomognu organizovati proteste opozicije. Protest opozicije podržavaju i organizuju stranci", tvrdi Dodik.

Prokomentarisao je i govor premijera Turske Ahmeta Davutoglua na otvaranju Ferhat-pašine džamije. Kako je naveo, uputio je pismo članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću u kojem je zatražio stav srpskih predstavnika u BiH.

"To je neoosmanizam", kazao je Dodik.

Izvor N1