<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Procurili glasovi ruskog žirija!

Pravila o glasanju na Evrosongu ove su godine stroža nego ikada, međutim iako su članovi žirija svake od 42 zemlje dobile jasna uputstva o dozvoljenim i nedozvoljenim aktivnostima, već nekoliko sati nakon generalne probe prve polufinalne večeri članovi ruskog žirija uspeli su se naći u centru ozbiljnog skandala.

10. maj 2016, 12:00

Na Jutjubu je, naime, procurio snimak članova ruskog žirija koji gledaju nastupe holandskih i armenijskih predstavnika, a u razgovoru potom neko od njih navodi kako su Holandiji dali sedam bodova.

U videu se jasno vidi da su ruski članovi žirija prekršili čitav niz strogih pravila: nisu smeli da se smeju tokom bodovanja, apsolutno je zabranjeno informacije o glasanju objaviti u javnosti, a ne sme se snimati ni ekran.

Snimak je, povrh svega, u startu emitovan na platformi koja omogućava praćenje programa uživo, a nije poznato kome su to Rusi live omogućili gledanje probe.

Reakcija organizatora zasad nije poznata, ali u kuloarima se očekuju stroge kazne. Budući da će ove godine odvojeno glasati žiri i publika svake pojedine zemlje, nagađa se da će, uz eventualnu novčanu kaznu, biti zatražena i smena svih članova ruskog žirija.