<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SZP: I traktorima nas pokušavaju zaustaviti, nema stajanja

Vanredna konferencija

Predstavnici Saveza za promjene održali su danas vanrednu konferenciju za medije na kojoj je poručeno da nema odustajanja od protesta zakasanih za subotu, te upozorili na mnogobrojne opstrukcije koje dolaze iz vladajuće koalicije.

12. maj 2016, 12:00

Adam Šukalo, lider Napredne Srpske, u ime Saveza za promjene, koji u subotu u 12 časova u Banjaluci organizuje protest pod slogonaom "Oslobodimo Srpsku"rekao je da ih ništa više ne možezaustaviti i spriječiti da održe protest.

On je za "širenje straha" da će doći do nereda tokom protesta kako se građani ne bi odazvali pozivima opozicije, optužio je vladajuću koaliciju.

Prema njegovim riječima vlast u Republici Srpskoj je u potpunom haosu. "Režim je izgubio kompas i počeli sa najgrubljim zloupotrebama radi onemogućavanja skupa koji je juče odobren", naveo je Šukalo.

Šukalo je na konferenciji za novinare iznio niz optužbi na pokušaje opstrukcija.

"Traktori iz Lijevča po nalogu vladajuće koalicije će blokirati put autobusima koji se upute na proteste u Banjaluku. Režim u mnogim mjestima pokušava da ubaci svoje ljude u autobuse kojima će doći pristalice opozicije, kako bi napravili nemire", poručio je Šukalo i dodao da se zaposlenima u javnim preduzećima prijeti otkazima ukoliko ne dođu na miting koji u isto vrijeme na Trgu Krajine u Banjaluci otganizuju SNSD, DNS i SP.

Naglasio je da će protesti biti organizovani u subotu u 12 časova, za kada je zakazano okupljanje u parku "Mladen Stojanović", a o daljem kretanju će naknadno informisati javnost.

Naveo je i da DNS i SP ne učestvuju u organizaciji mitinga pozicije, iako su formalni organizatori, a da umjesto njih autobuse u određenim mjestima popunjavaju stranke SDS izvorna i Ujedinjena Srpska.

"Ponosan sam što učestvujem u protestima koje po prvi put u ovom reginu ne organizuju stranci", rekao je Šukalo i dodao da ove proteste organizuje opozicija, a da iza svih stvari stoje samo opozicione stranke i predstavnici NVO i grupa građana nezadovoljnih stanjem u RS.


Predrag Vulin, predsjednik gradskog odbora SDS Banjaluka, poručio je da neće biti sukoba i nikakvog rata, "kako to priželjkuje vladajuća koalicija".

"Desiće se mirni narodni protest, neće to biti politički miting. Ovo nije 5. oktobar, ovo nisu žute revolucije nego događanje naroda, gdje će narod izraziti svoje nezadovoljstvo", rekao je Vulin.