<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik, Pavić, Đokić: Ako opozicija odgodi protest, otkazat ćemo miting

14.maj

Ukoliko opozicija odgodi za sutra najavljene proteste, i vladajuće stranke odmah će odgoditi svoj miting - ponovljeno je danas nakon sastanka predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika s liderima stranaka parlamentrane većine, DNS-a Markom Pavićem i SP-a Petrom Đokićem.

13. maj 2016, 12:00

 Dodik je na pres-konferenciji rekao da je sada "potez na opoziciji“, kao što je nakon njihovih najava protesta, vlast najavila svoj miting isti dan.

-RS će ostati mirna i sutra i narednih dana, a demokratski kapacitet treba da pokažemo sutra i vjerujem da će mjere policije biti adekvatne da se očuva mir na oba skupa - rekao je upozorivši da će svako izazivanje sukoba na okupljanjima 14. maja biti sankcionirano.

I Marko Pavić ističe da bi bilo bolje da sutra, umjesto protesta i mitinga, bude održan sastanak kod predsjednika RS-a Milorada Dodika da bi se razgovaralo o svim problemima.

Ponovljeno je da je vlast najavila miting, izazvana opozicionim najavama okupljanja građana.

Đokić je dodao da će, ako ne bude volje opozicije da odgodi proteste, miting vladajućih stranaka biti miran uz učešće velikog broja okupljenih građana, a od policije očekuju da spriječi bilo kakve sukobe.

Protiv su toga da se otvorena pitanja, kako je naveo, rješavaju na ulici.

Za sutra je u Banjoj Luci najavljen protest opozicije u Parku "Mladen Stojanović“ sa sloganom "Oslobodimo Srpsku“, a nedaleko od tog mjesta, na glavnom banjalučkom trgu, miting vladajućih stranaka u RS - "Srcem za srpsku“.

Udaljenost lokacija na kojima će  biti  održana okupljanja je oko kilometar.