5 pesama koje će vas ujutru najbolje pokrenuti

JUTRO

5 pesama koje će vas ujutru najbolje pokrenuti

Piše: BLIC

Izbor pjesama uz koju ćete započeti dan može da bude veoma važan. One su tu da vam podignu raspoloženje i energiju, pa zato vrijedi razmisliti koji će vas taktovi probuditi. I ne samo probuditi, ako ste dovoljno pametni da od svakog jutra odvojite samo vaših pet minuta da se skoncentrišete na bitne stvari kojima ćete posvetiti dan, onda pjesme uz koje se budite mogu da vam oboje cijeli dan.

Naučnici su udružili snage i otkrili tri ključna faktora koja su neophodna za dobru “jutarnju pjesmu”.

Pjesma koja počne previše brzo neće vas podići iz kreveta, bolje djeluju pjesme koje krenu laganije, a potom ubrzavaju ritam. Druga bitna stavka je pozitivan ton pjesme. Jednom kada se pokrenete, treba vam mala motivacija za dan koji je pred vama. Pozitivni stihovi pomoćiće vam da se oslobodite mrzovolje. I na kraju - ritam jer on je taj koji pokreće, kažu naučnici.

Uzevši sve u obzir, ovih pet pjesama su uz šoljicu prve jutarnje kafe, odličan izbor koji će pomoći da imate uspješan dan.

Coldplay - Viva La Vida

 Avicii - Wake Me Up

 Felix Jaehn - Ain’t Nobody (Loves Me Better)

 Sam Smith - Money On My Mind

 Katrina & The Waves - Walking on Sunshine

 BLIC

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.