<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Proljećni PopArt market danas u Domu omladine

Banjaluka

Osim izlagača rukotvorina, na marketu će se u duhu proljeća pojaviti i biljke, a biće organizovana i razmjena pelcera/sadnica cvijeća.

21. maj 2016, 12:00

Danas se u prostorijama banjalučkog Doma omladine u periodu od 12 do 19 časova održava prvi proljećni PopArt Market. Okupiće se 28 izlagača koji će ponuditi raznovrsne proizvode poput prirodne kozmetike, domaćih medenjaka, oslikanih cekera, ručno uvezanih sveski, torbi za bicikle, nakita rađenog raznim materijalima i tehnikama.

Osim izlagača rukotvorina, na marketu će se u duhu proljeća pojaviti i biljke, a biće organizovana i  razmjena pelcera/sadnica cvijeća.

Jedna od organizatorica Popart marketa, mlada banjalučanka Lejla Tulić, kaže da je prvi market održan 2012. u sklopu Fusion Design Weeka i da se tokom ove četiri godine koliko se održava, orginizatori trude da ostane u tim okvirima u kojima je i zamišljen, a to su prvenstveno kvalitetni, interesantni i inovativni umjetnički, dizajnerski i kreativni radovi. Kaže i da iako su zadovoljni posjećenošću, i nakon četiri godine, nailaze na ljude koji nisu upoznati sa ovim projektom. Cilj marketa je, kaže Lejla, da vrati kulturu kupovine ručno rađenih i unikatnih proizvoda, a na sutašnjem marketu pridružiće im se i ekipa  iz Centra za životnu sredinu koji će posjetiocima marketa poklanjati sadnice cherry paradajza.