<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novinari i glineni golubovi

<p>Prošlog vikenda u Doboju su nepoznata lica pokušala da zapale novinara Rade Tešića. Istraga je, naravno, u toku. Novinari, oni koji su izabrali da rade svoj posao, u našoj zemlji su i dalje nalik glinenim golubovima, nezaštićeni su i često su mete. Rade Tešić je odnedavno i saradnik BUKE. Sa njim smo razgovarali o neprijatnoj situaciji u kojoj se nalazi.</p>

22. mart 2010, 12:00

BUKA : Rade, mediji su objavili da ti je zdravstveno stanje pogoršano zbog stresa. Kako se danas osjećaš zdravstveno ?

Kako se može osjećati bilo ko u ovakvoj situaciji?! Mnogi kažu da je ovo odradio “kokošar”, jer bi ozbiljnije "mrake", ozbiljnije i odradili posao. Hvala bogu da nije bilo tako. Svaki put kad kreneš da pritisneš “šteku” na kućnim vratima, pretrneš. E, tako se osjećam! Nesigurno!

Misliš li da je tvoj povratak novinarstvu moguć. Da li je moguće da se nakon ovakve poruke osjećaš sigurno?

Moj povratak novinarstvu ne postoji, jer ja nikada nisam i neću prekinuti pisati, bez obzira na poruku, koju su “dječaci” htjeli poslati. Tu su se malo prešli, jer sam je ja drugačije shvatio. Sada znam da živim na divljem zapadu i da se moram više čuvati.

Iako si pod jakim emocijama i stresom, možeš li dati svoju ocjenu medijske situacije u Doboju ?

Kakva može biti situacija u gradu u kome su mnoge stvari trule. To je mračna svakodnevica, koja pojedincima odgovara, ali dok je pod vrelom mraka. Ako počneš da čačkaš i rasvjetljavaš po njihovom mraku, e to nije ni “zdravo” ni dobro.

Zbog čega je medijska situacija u Doboju tako specifična i zašto se ovo desilo tebi ?

Zašto se ovo desilo baš meni nisam siguran, ali sam siguran da se može desiti svakom novinaru u Doboju. Nedavno se jedna od koleginica u čitavoj muci našalila i rekla : “sreća da nemam auto, možda bi moje prvo potpalili”.