<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjaluka: Najezda zmija poslije kiše

učestale intervencije

Sunčani i topli dani nakon dugog kišovitog i hladnog vremena izmamili su gmizavce da izađu na sunce iz svojih skrovišta.

24. maj 2016, 12:00

 Za samo dva dana na nekoliko lokacija u Banjaluci, uključujući i strogu gradsku zonu, uočene su zmije.

U subotu su, nedaleko od banjalučke Gimnazije, radnici “Eko-bela” ulovili zmiju koja se uvukla u parkirani automobil. Zmija se nakon što je bila uočena uvukla u amortizere parkiranog vozila što je otežalo njeno hvatanje, ali nakon dvadesetak minuta bila je uhvaćena. Nekoliko sati nakon toga zmija dugačka dva metra uklonjena je i u Laktašima.

I  nedelju su zmije nastavile izlaziti iz svojih staništa, a fotografisana je zmija koju je pregazilo vozilo u Dunavskoj ulici, u banjalučkom naselju Kumsale, a isti dan uočen je manji gmizavca na jednoj od pješačkih staza u Krupi na Vrbasu.

Vladimir Šušnjar, direktor preduzeća “Eko-bel”, potvrđuje da skoro svakodnevno intervenišu i uklanjaju gmizavce na području Banjaluke. Kaže i da radnici  Eko-bela izlaze po pozivu građana, a cijena zavisno o kojoj lokaciji je riječ iznosi od 100 maraka pa naviše. Dodao je i da se nakon obilnih oborina i sa dolaskom sunčanih dana očekuje još veća pojava gmizavaca.

Stručnjaci savjetuje građanima da zelene površine i okućnice drže u što boljem redu te da ukoliko primijete zmije, to odmah prijave nadležnim ekipama.