<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Traže zabranu petokrake i štafete

Hrvatska

Politička stranka "Projekt Domovina" poručila je kako je "nedopustivo da se u demokratskoj Hrvatskoj organizira proslava rođendana komunističkog diktatora Josipa Broza Tita", te je zatražila zabranu korištenja i nošenja znakovlja komunizma od crvene zvijezde petokrake, srpa i čekića, do štafete i bedževa s Titovim likom

25. maj 2016, 12:00

Predsjednik Projekta Domovina Krešimir Planinić na konferenciji za novinare zatražio je da se u Hrvatskoj provede rezolucija Parlamentarne skupštine Vijeća Europe iz 2006. godine o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih poredaka i rezolucija o uklanjanju naslijeđa bivših komunističkih totalitarnih sustava- javlja HRT.

Komunistički režim, jednako kao i nacistički i fašistički, u dugom razdoblju od 45 godina uključivao je pojedinačna i skupna ubojstva, smaknuća, smrti u koncentracijskim logorima i druge oblike masovnog fizičkog i psihičkog terora, kao nedostatak političkog pluralizma, rekao je Planinić.

Iz Projekta Domovina traže "jednako tretiranje i osudu svih totalitarističkih režima te zabranu njihovih simbola u javnosti".