<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Đorđević: Beograd je uslov za nastup igrača u Riju!

Selektor Srbije će za eventualni nastup na OI računati samo na igrače koji prođu pripreme za kvalifikacioni turnir.

25. maj 2016, 12:00

Na preliminarnom spisku Aleksandra Đorđevića za akcije nacionalnog tima ovog leta nalaze se 24 igrača, ali poziv da se pojave na početku priprema 15. juna dobiće samo njih 16.

Đorđević je listu "Politika" rekao da je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre sve o čemu treba razmišljati.

"Ne treba sada da mislimo o Riju, jer treba biti prvi u Kombank areni. Tek posle možemo da razmišljamo o Olimpijadi. Očekujem od svih igrača da budu maksimalno ambiciozni, jer bi ovo leto moglo da bude jedno od najvažnijih u njihovim karijerama".

Selektor je dodao da mu je trenutno jedina želja i briga da svi kandidati za reprezentaciju budu zdravi.

Problema sa njihovim klubovima ne bi trebalo da bude.

"Svi naši igrači imaju čiste situacije u svojim klubovima. Trener San Antonija Greg Popović želi da njegovi igrači nastupaju u reprezentacijama jer smatra da je to dobro i za njegov tim", osvrnuo se Đorđević na status Bobana Marjanovića.

Podsetimo da gorostasnom centru ističe jednogodišnja saradnja sa Spursima i da bi ovog leta trebalo da se obezbedi za ceo život, potpisivanjem dugoročnog ugovora, koji bi u dolarima trebalo da bude izražen sa osam cifara.

Potencijalni problem je u tome što su pregovori sa slobodnim agentima mogući tek od 1. jula, a potpisivanje ugovora dolazi na red nekoliko dana kasnije.

Kvalifikacioni turnir za OI na rasporedu je od 4. do 9. jula, što znači da bi Marjanović trebalo da igra za Srbiju pre potpisivanja ugovora, a to sa sobom nosi rizik od povređivanja i gubitka ogromnog novca.

Činjenica je da on u to vreme neće biti član San Antonija, ni bilo kog drugog tima.

Strateg "orlova", međutim, nije želeo da u razgovoru za "Politiku" ulazi u tu vrstu problematike.

Umesto toga, bio je principijelan i potpuno jasan.

"Moj stav je da onih 16 igrača koji se okupe uoči kvalifikacija imaju pravo da se nadaju da će igrati i u Riju, ako se plasiramo".

Na potezu je Boban Marjanović, koji bi i ovog leta ni kriv ni dužan mogao da ostane uskraćen za zadovoljstvo igranja za svoju zemlju, kao i reprezentacija za sjajnog igrača na važnoj poziciji u timu.