<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zbog Nejmara se trese Katalonija: Đavo, Svetac ili izdaja decenije?!

Ako Barselona ne zavuče ruku duboko u džep, klauzula od 190.000.000 neće biti problem!

25. maj 2016, 12:00

Otezanje u pregovorima oko produžetka ugovora sa Nejmarom bi moglo skupo da košta Barselonu. Sada se čeka da prođe finale Kupa kralja, a Brazilca polako izdaje strpljenje. Već mesecima traje neizvesnost i odugovlačenje katalonskog kluba o novom, finansijski boljem ugovoru za Nejmara.

Iz Brazila stižu vesti da Barselona više nije jedina opcija za Nejmara i da je kapiten brazilske reprezentacije i definitivno odlučio da sasluša ponude drugih klubobva. Najuticajniji brazilski sportski dnevnik Globoešporte otkriva da Nejmar razmišlja o ponudama Mančester Junajteda, Real Madrida i Pari Sen Žermena koje trenutno ima na stolu. Reč je o prilično pouzdanom izvoru kada su brazilski igrači u pitanju.

Ako Nejmar ne bude zadovoljan onim što mu Barselona ponudi - količinom novca - neće se ustručavati da počne pregovore sa ljutim rivalom, Svecima ili Crvenim đavolima. Barselona mu je i dalje prioritet ali želi uslove makar ravne onima koje ima Mesi. I Najki kao bitan faktor u celoj priči insistira na produžetku saradnje, ali sve je na Barsi.

Iako je Nejmar podbacio u drugom delu sezone, to je i dalje igrač na kojem leži budućnost Barselone i koji jedini ima kapacitet da nasledi Mesija kada Argentinac siđe sa velike scene. Brazilac ima važeći ugovor sa Barsom koji ističe 2018. godine i oktupnu klauzulu od 190.000.000 evra. Iako bi u pitanju bio svetski rekord kada je visina transfera u pitanju, zainteresovani klubovi mogu da plate tu sumu.

Mančester Junajtedu je neophodna zvezda Nejmarovog kalibra, a letos su pokušavali da započnu pregovore sa Kataloncima. Pari Sen Žermenu je takođe potrebno top pojačanje posle odlaska Ibrahimovića, a u Real Madridu već razmišljaju o vremenu posle Kristijana Ronalda. Nejmar bi bio kapitalno pojačanja za svaki klub. Barsa mora da požuri i da spremi vrlo bogate uslove ugovora ako misli da blindira Brazilca do 2022. godine. Ako ne dođe do dogovora, transfer u sledećem prelaznom roku bi bio prilično izvestan pošto Barsi ne bi odgovaralo da Brazilac uđe u poslednju godinu ugovora.

U slučaju prodaje, jasno je da bi Katalonci učinili sve što je do njih da igrač na završi u Realu što bi bila izdaja ravna onoj koju je napravio Luis Figo pre 16 godina. I tada je oboren svetski rekord u visini transfera, a s druge strane stola je sedeo Florentino Perez.