<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Glavni tabadžija domaćeg filma danas radi i moleraj ako treba

ŽIVOT

Film “Specijalno vaspitanje” donio mu je nadimak Sarma, oni koji su pratili “Dome, slatki dome” pamte ga i kao Kominu, a njegove replike iz "Kako je propao rokerol" i dalje su aktuelne. A evo gdje je sad i šta radi Ratko Tankosić, jedan od omiljenih epizodista domaćeg filma.

26. maj 2016, 12:00

Ratko Tankosić Sarma iza sebe ima više od 90 uloga, uglavnom simpatičnih lokalnih siledžija, lopova, uličara, batinaša... Mada su sve epizode, njegove replike citiraju i neki novi klinci, a čak i oni koji nikad nisu zapamtili njegovo ime - to lice dobro znaju.

Poslednjih godina povukao se iz javnosti, ali ste mogli da ga prepoznate kao sudiju u "Falsifikatoru" Gorana Markovića, ili kao gosta serija "Vojna akademija" i "Andrija i Anđelka".

- Nisam odustao od filmova, i dalje snimam. Ali besparica je, malo se filmova snima. Te uloge koje sam ranije igrao ja, a uglavnom su bile negativne, danas snimaju mlađi glumci. Nije to kao u staroj Jugoslaviji. Danas su finansijska sredstva za takve poduhvate minimalna, a ja samo mogu biti zadovoljan brojem filmova koje sam snimio u karijeri - ispričao je nedavno Tankosić za crnogorske “Vijesti”, dodajući da uloge po kojima je poznat danas i ne bi mogao da igra.

- Sad se uglavnom snimaju filmovi koji su posledica događanja i ratova na ovim prostorima, a ja tu ne vidim sebe. U ovim novim mogao bih jedino da igram profesora muzike, ili neke druge škole. Više ne mogu da igram tabadžiju - konstatuje umetnik.

Kada kažemo umetnik ne mislimo samo na njegovu glumačku karijeru - Tankosić se u poslednje vreme više posvetio svom drugom umetničkom talentu, slikarstvu.

24.sata.rs