<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pomorac iz Splita dobio otkaz zbog sportskog uspjeha Novaka Đokovića!

Split

Zaista nevjerovatna priča

26. maj 2016, 12:00

Vladimir Šabić, splitski pomorac i bivši kapetan broda u floti splitskog “Brodospasa”, dobio je otkaz zbog sportskih uspjeha Novaka Đokovića!

U obrazloženju presude Arijane Bolanče, sudije Županijskog suda u Splitu, navedeno je da i Šabić i Đoković “boluju od celijakije”, ali da to oboljenje nije sprječilo Đokovića da postiže vrhunske rezultate.


Kao dio obrazloženja zbog čega smatra da je Šabić, bez obzira na bolest, mogao i dalje obavljati svoje radne dužnosti Sud navodi sljedeće:

“Kada je riječ o bolesti celijakije, gotovo da je opštepoznato da je svjetski poznati teniser Novak Đoković sa tom bolesti, bez potrebe terapije, bez znanja da ima tu bolest, postizao vrhunske rezultate. Dakle, bio je izložen natprosječnim naporima i to sve podnosio, a da pri tome nije bio doveden u pitanje njegov život ni njegovo zdravlje”, zaključila je sudija Bolanča.

Šabićev advokat Marin Budimir zgrožen je presudom i podnio je žalbu Vrhovnom sudu.

Hrvatski portali napominju da, iako neki mediji često zdravo za gotovo uzimaju činjenicu kako proslavljeni srpski teniser boluje od celijakije, sam Đoković to nikada nije rekao.

U svojoj knjizi “Serviraj za pobedu” on opisuje kako je shvatio da njegov organizam ne može variti gluten, odnosno da je intolerantan, što je daleko blaže stanje od celijakije, u kojoj gluten uništava crijevne “resice”.