<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zbog protesta poljoprivrednika i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu

Stanje na putevima

I dalje je, zbog protesta poljoprivrednika, obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Izačić, pa se vozačima skreće pažnja da koriste granične prijelaze Ripač ili Velika Kladuša.

27. maj 2016, 12:00

 Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. 

Na putevima u BiH jutros se saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila je umjerenog do pojačanog inteziteta. Vozačima se savjetuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. 

Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja, zbog sanacionih radova, mogući su na dionicama: Priboj-Simin Han, Šićki Brod-Srebrenik, Srednje-Olovo-Kladanj, Gromiljak-Busovača, Ustikolina-Goražde i Ključ-Sanski Most. 

Zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani (Banja Luka-Bosanska Gradiška). Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16. 

Zbog deminerskih radova na dionici M-1.8 Orašje-Lončari, od 08.00 do 16.00 sati moguće su povremene obustava saobraćaja, maksimalno do 30 minuta.