<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Duško Račić se nagodio sa banjalučkim Osnovnim sudom

Primanje mita

Sudija Osnovnog suda u Banjaluci prihvatio je sporazum o priznanju krivice koji je bivši načelnik UKC RS Duško Račić potpisao sa tužiocem.

27. maj 2016, 12:00

 Na današnjem ročištu izrečena mu je zatvorska kazna od šest mjeseci – koja se može preinačiti u novčanu od 18.000 KM – kao i novčana od 5.000 KM.

Račić je optužen za falsifikovanje medicinske dokumentacije i primanje mita, a to je ustanovljeno u akciji “Loto” u kojoj su otkrivene prevare sa invalidskim penzijama.

Račić je na ročištu odmah pitao kada će moći da preinači zatvorsku kaznu u novčanu. Pored Račića, o sporazumima je danas trebalo da se raspravlja i u slučajevima doktora Milice i Stanka Obradovića. Stanko Obradović danas se nije pojavio na ročištu, a ono je odgođeno za 31. maj.

Doktorica Milica Obradović je promijenila iskaz, odustala od sporazuma o priznanju krivice, i izjasnila se da nije kriva. Njen slučaj preuzeće drugi sudija, a Obradovićevoj će se suditi isto kao i ostalim optuženima koji su negirali krivicu.

ATV