<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kriza vlasti kulminirala, Vlada o povjerenju Karamarku

Hrvatska

Na današnjoj telefonskoj sjednici Vlade Hrvatske članovi će glasati o povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku zbog afere "Konzultantica", javlja Anadolu Agency (AA).

27. maj 2016, 12:00

Drugi potpredsjednik Vlade i predstavnik MostaBožo Petrovjučer je putem medija javno poručio kako se zajedno sa predstavnicima Mosta zalaže za opoziv Tomislava Karamarka.

Most ima svega šest ministarskih mjesta u Vladi, dok ostalih 14 ministarstava pripada Domoljubnoj koaliciji kojoj je na čelu HDZ i koji će biti protiv opoziva.
Stoga se danas ne očekuje nikakav dramatičan događaj na sjednici Vlade.

Zbog afere "Konzultantica" očekuje se očitovanje Sabora koji se mora izjasniti do 18. lipnja, ali i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje se mora odrediti o poslovima supruge Tomislava Karamaraka i glavnog MOL-ovog konzultanta u Hrvatskoj.

Mnogi političari i analitičari najavljuju skori pad Vlade, no rok u kojem će se to dogoditi je neizvjestan.

Smatra se kako puno toga ovisi o premijeru Tihomiru Oreškoviću, a mnogi tvrde kako će provedbe reformi uz financijski rast biti nemoguće ostvariti zbog političke nestabilnosti u zemlji koja zasigurno odbija investitore.