<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uživajte u prelijepom vremenu: Pročitajte vremensku prognozu za vikend!

VRIJEME ZA VIKEND

Izađite u park, šetajte, trčite, otiđite na izlet, jednostavno UŽIVAJTE...

28. maj 2016, 12:00

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne u Bosni umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab. U Hercegovini jugo, u Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim područjima zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 32°C.

Biometeorološka prognoza

Subota- Slično kao i proteklog dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca, uz svježije jutro, povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će tokom dana biti osjetno toplije. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Nedjelja - Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom. Uz mogućnost poslijepodnevnih pljuskova, što bi moglo pokvariti ugođaj, osjet sparine će također biti izraženiji u drugom dijelu dana, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima.