<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

RTS: Er Srbija prodala 24 leta za Njujork

Beograd

Prvi let "Er Srbije" za Ameriku zakazan je za 23. jun, a karte su rasprodate, ne samo za taj, već za ukupno 24 leta, a leteće se pet puta nedeljno, javlja RTS.

27. maj 2016, 12:00

Kako navodi javni servis, samo ovog meseca prodato je 1.000 karata za letove do Njujorka, a ukupno je prodato više od 12.000 karata.

Oni koji prodaju karte – agenti, kažu da je veliki uspeh za tek najavljenu liniju prodati unapred toliko karata. Ako znamo da je prosečan broj putnika u avionu "erbas A330" oko 250, to znači da su 24 leta za Njujork već rasprodata. 

"Glavni oslonac prodaje je promotivna cena karte koja svim taksama iznosi 440 evra, u punoj sezoni cena je 680 evra", kaže agent prodaje karata Igor Vranješević. 

Drugi važan činilac prodaje je usluga koja će u "Er Srbiji" biti mnogo bogatija nego kod konkurencije. 

Promovisaće se domaći brendovi našeg keteringa, komfor u putničkoj kabini je veći, a tu je i mogućnost povezanih letova sa ostalim delovima Amerike. 

"'Er Srbija' je zamajac privrede u regionu. Ona je prva kompanija koja je pokazala da se boljom uslugom i sa više rada može boriti i sustići konkurencija", kaže predsednik Privredne komore Srbije Mrako Čadež. 

Trenutno se avion A330 nalazi na velikom remontu kokpita. Radi se potpuno novi enterijer. Najavljeno je da će u letelicu biti uveden i internet, koji će putnicima biti dostupan tokom čitavog leta.