<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SSSBiH i LO Norway: Norveška sredstva nisu pronevjerena

Saopštenje

Savez samostalnih sindikata (SSS)BiH saopćio je da su netačne optužbe koje su se pojavile u javnosti da su Savez i njegov predsjednik Ismet Bajramović pronevjerili sredstava koja je uplatio Savez sindikata Norveške.

31. maj 2016, 12:00

Navode da je Regionalna organizaciona struktura Saveza sindikata Norveške (LO Norway) "LO Nedre Romerike" solidarno uplatila 10.000 eura kako bi podržala rekonstrukciju Radničkog doma u Mostaru koji je 19. jula 2012. uništen u požaru, te da su uplaćena sredstva usmjerena u rekonstrukciju zgrade i utrošena u skladu s dogovorom.

Potpredsjednik LO Norway Tor-Arne Solbakken izjavio je da i LO Norway i SSSBiH imaju antikoruptivne politike i oštar stav prema korupciji, te dodao da "lažne optužbe protiv naših organizacija sprječavaju konstruktivan dijalog i skreću pažnju s našeg rada na poboljšanju radničkih prava".

Bajramović je rekao da ih je posebno pogodilo što su lažne optužbe iznesene u vezi s novcem koji su uplatile kolege iz Norveške, kao i da će razvoj saradnje s kolegama iz LO Norway biti nastavljen i u budućnosti, posebno u dijelu koji se tiče borbe protiv korupcije, saopšteno je SSSBiH.