<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ivanić poručio Vučiću: Srbi u BiH se ponovo osjećaju usamljeni

Sastanak

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić upoznao je danas premijera Srbije Aleksandra Vučića sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

31. maj 2016, 12:00

 Ivanić je saopštio Vučiću da se Srbi u BiH poslije mnogo godina ponovo osjećaju usamljeni i da strahuje od nastavka preglasavanja u organima BiH koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja nacionalnih interesa Srba u BiH.

Vučić je zahvalio Ivaniću na informacijama, kao i na odgovornom postupanju u zaštiti vitalnih interesa, kako BiH, tako i interesa srpskog naroda u njoj.

“Srbija želi dobre i najbliže odnose sa BiH, ali Srbija ne može i neće nikada ostaviti na cedilu srpski narod u BiH”, izjavio je Vučić.

Premijer Srbije Srbije Aleksandar Vučić i član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić su, uslijed novonastalih okolnosti, dogovorili češće susrete i razmjenu informacija i mišljenja.