<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Konteovih 23 za EURO: Spektakl na državnoj TV, crveni tepih i desetka za Motu!

Italijani odredili konačan spisak...

01. juni 2016, 12:00

Selektor Italije Antonio Konte je u spektakularnoj emisiji uživo na italijanskoj nacionalnoj televiziji objavio večeras spisak fudbalera koje vodi na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Onako kako samo Italijani umeju, sa stilom, nacija je saznala sastav reprezentacije koja će pokušati da, ako ne nadmaši, onda bar ponovi uspeh od pre četiri godine sa EP u Ukrajini i Poljskoj kada su bili drugi. Kao zvezde džet-seta dočekani su Azuri večeras, a do TV studija i crvenog tepiha dovezeni su u plavim automobilima marke Punto.

Konte je sa konačnog spiska eliminisao sedmoricu fudbalera pa se u avionu za Francusku neće naći: Đakomo Bonaventura (Milan), Žoržinjo (Napoli), Rikardo Montolivo (Milan),Marko Benasi (Torino), Davide Rugani (Juventus), Davide Zapakosta (Torino) i Davide Astori (Fjorentina).

Snage koje budući trener Čelsija vodi na EURO su očekivane, a jedino što bode oči je da je desetku, koja je u Italiji relikvija dobio centrralni vezista Tijago Mota. Ako se setimo da su taj broj ranije nosili Del Pjero, Toti, Roberto Bađo, Paolo Rosi zaista je iznenađenje kako se taj broj na kraju našao kod furbalera PSŽ-a.

KONAČAN SPISAK ITALIJANA ZA EURO 2016.

GOLMANI:

Đanluiđi Bufon (Juventus)
Salvatore Sirigu (PSŽ)
Federiko Marketi (Lacio)

ODBRANA:

Andrea Barzalji (Juventus)
Leandro Bonuči (Juventus)
Đorđo Kjelini (Juventus)
Anđelo Ogbona (Vest Hem)
Mateo Darmijan (Mančester junajted)
Matija de Šiljo (Milan)

SREDINA:

Danijele de Rosi (Roma)
Alesandro Florenci (Roma)
Emanuele Đakerini (Bolonja)
Tijago Mota (PSŽ)
Marko Parolo (Lacio)
Stefano Sturaro (Juventus)
Federiko Bernardeski (Fjorentina)
Antonio Kandreva (Lacio)
Stefan el Šaravi (Roma)

NAPAD:

Eder (Inter)
Ćiro Imobile (Torino)
Lorenco Insinje (Napoli)
Gracijano Pele (Sautempton)
Simone Zaza (Juventus)