<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ko su žene napaljene na Edvarda Snoudena

Nakon što je nekadašnji agent Centralne obaveštajne agencije izložio tajna dokumenta, žene širom svetla poželele su da svoja tela izlože Snoudenu.

01. juni 2016, 12:00

Svoje želje su podelile na Tviteru. Ali, to nije ništa novo. Još 2013. godine jeDaily Beast objavioda je Snouden postao seks simbol. Iako su prošle tri godine, njegovi fanovi nisu nestali – njihova želja za Snoudenom je postala samo veća. U januaru 2016, Snoudenova popularnost kod žena dosegla je najviši nivo kada ih je javnoupozoriona Tviteru da prestanu da mu šalju direktne poruke sa golim fotografijama kako ih vlada ne bi prisvojila. Možda se ludilo za Snoudenom može pripisati njegovom dobrom izgledu i šarmu, a možda je ukorenjeno u njegovoj virtualnoj pobuni protiv vlade.

Dopada mi se što ne postoji ništa seksualno u vezi sa njim. Zato mi je još više seksi.

"Dopada mi se što ne postoji ništa seksualno u vezi sa njim. Zato mi je još više seksi", priča mi Ana.

Na Snoudena je počela da se loži od kada je postao javna ličnost. Fora je u suvom, analitičkom izgledu koji Snouden ima – od seksi naočara do skoro razvučenih majica koje nosi. Anu sve to pali. Snouden joj se dopao na prvu loptu, ali se to sviđanje povećavalo što je više čitala o njemu.

"Kada sam čula šta je sve procurelo zahvaljujući njemu, moja osećanja su porasla sto odsto", kaže.

Ima nečeg nevaljalog u činjenici da je zviždač – žene su zbog toga poludele za njim. Mejbel je još jedna od tih žena.

"Ne postoji haker koji je seksi kao Edvard Snouden. Toliko je zločest, jedva to mogu da podnesem. Jer, u isto vreme, on je tako dobar", kaže.

Izgleda da je to ta ubitačna kombinacija.

Mejbel mi kaže da Snouden ima integritet, radoznalost i da je jako pametan – to su iste stvari koje je Ana navela kada je opisivala zašto se loži na Snoudena.

"Činjenica da je rizikovao odlazak u zatvor ili napuštanje zemlje (možda zauvek) ga čini itekako privlačnim. Bolje je jebati se sa nekim ko je buntovnik", kaže Ana.

"Divim se njegovoj posvećenosti da svet napravi boljim mestom i tome što se ničega ne boji. Kombinacija hrabrosti i integriteta je opijajuća", kaže.

Lili je u srednjim dvadesetim i zaljubljena je u Snoudena.

"Kada sam ga prvi put videla na televiziji, onako skromnog, odlepila sam. Zaboravio je da se predstavi i nasmejao se tako slatko - tada sam shvatila da je jako, jako seksi. U stvari, istog momenta je postao moj kraš", kaže mi.

Lili se retko kad loži na beta dečake, ali, Snoudenova misterija ju je opčinila.

"Mislim da je ovo što je Snouden uradio potpuno časno. Ne mislim da je izdao bilo koga, sem moje srce", kaže.

Ne mislim da je izdao bilo koga, sem moje srce.

S obzirom na količinu poruka koje dobija na Tviteru, Snouden je verovatno svestan koliko žena želi njegov organ, ali, da li je svestan koliko žena čezne za njim? Ana misi da Snouden nije imao pojma koliko je seksi kada je sve počelo, ali da je do sada itekako, skoro bolno svestan. Ana kaže da je Snouden tek nedavno počeo da se bavi svojim izgledom. Smatra da je to apsolutno nepotrebno, jer je Snoudenovo odsustvo seksualnosti zapravo ono što loži toliko žena.

"Znam da u intervjuu koji je dao za VICE, nije nosio naočare i to mi se ne sviđa", kaže.

Pre Snoudena, Ana nije obraćala pažnju na nadziranje građana. Ali nakon što je odlepila za buntovnikom, čita svaki članak ili dokumentarac koji nađe, a koji se bavi ovom temom. Da, Snouden je loži, ali loži je ono što on govori.

"Sve što kaže zvuči neverovatno seksi", kaže.

"Skroman je i magično artikuliše svoje misli. Mogla bih da ga slušam ceo dan. Ali, ne mogu da zamislim šta bih lično mogla da mu ponudim da bi mu život postao bolji", kaže Mejbel.

"Ali, želim da verujem da je Snouden poput sveca – voli ljudski rod i tako će voleti i mene", kaže.

Sa druge strane, Lili je sigurna da bi se Snoudenu itekako isplatilo kada bi ona ušla u njegov život.

"Moje gole fotke su sigurno mnogo, mnogo bolje od fotki drugih žena koje mu šalju privatne poruke na Tviteru", kaže.

Ali, želim da verujem da je Snouden poput sveca – voli ljudski rod i tako će voleti i mene.

Ali, tamo gde je Mejbel sumnjičava, a Lili neopokolebljiva – da bi Snoudenov život bio bolji sa njima - Ana je sigurna da bi Snoudenov život postao samo gori ako bi upoznao nju.

"Volela bih kad bi Snouden znao da postojim. Ali nikako mu se ne bi isplatilo kad bih postala deo njegovog života. Verovatno bih mu život učinila očajnim i prouzrokovala mu toliko seksualnih trauma da bi me posle nekog vremena sigurno zamrzeo", kaže Ana.

Šta bi zaustavilo ove žene da se ovoliko lože na Snudena? Kako bi se osećale da nije poznat i da nije zviždač, nego da je umesto toga najobičniji haker, ili samo jedan u moru zaposlenih u, na primer, radnji elektronske opreme?

"Kada bi bio prodavac u takvoj radnji, budimo realni, i dalje bih mislila da je seksi", kaže Mejbel.

Ali priznaje da Snoudenova ozloglašenost igra veliku ulogu u idealizaciji. Bez nje, njena opsednutost nikada ne bi otišla toliko daleko.

I Lili kaže da se njena ljubav prema Snoudenu ne bi smanjila kada bi bio niko.

"Bio bi najprivlačniji čovek u toj radnji elektronske opreme", kaže.

Ali, Ana se ne slaže. Priznaje da, kada bi videla Snoudena u nekom tržnom centru, verovatno bi pomislila da je sladak, ali to je to.

"Znao je da će postati užasno popularan zbog toga što je uradio, mislim da njegova namera nije bila da samo izloži nedela vlade, već i da sam postane neko. I postao je", kaže.

Postavši borac za pravo na privatnost u eri prisluškivanja i, u isto vreme, seks ikona, Snouden se izborio za titulu najpoželjnieg muškarca u životima mnogih žena. Mejbel veruje da muškarci koje poznaje mogu mnogo da nauče od Snoudena. Mogli bi da nauče "kako integritet, hrabrost, nesebičnost, poniznost i verovanje u idealne " čini muškarce seksi. Ali, Ane se ni malo ne slaže sa ovom izjavom. Ona misli da ne postoji apsolutno ništa što bi bilo koji muškarac mogao da nauči od Snoudena, jer je Snouden daleko veći od svih njih.

Lili je svoje mišljenje iznela zastrašujuće jasno. Zna da nijedan muškarac ne može ništa da nauči od Snoudena jer su ostali muškarci toliko slabi i maljušni da bi uopšete mogli da se mere sa Snoudenom.

"To je kao kada biste pitali običnog smrtnika da nešto nauči od samog boga. Mogu da ga imitiraju, ali je smešno ako bi mislila da mogu da budu kao on", kaže Lili.

Iako su opsednute Snoudenom, i Lili ni Ana misle da nemaju ništa što bi mu rekla. Ana bi se samo pojebala sa njim bez ikakvih reči.

Bila sam impresioniran, ali i pomalo uznemirena nakon intervjua sa ovim ženama. Njihova napaljenost na Snoudena je prevelika i previše stvarna.

Mejbel kaže da ima samo jednu stvar koju bi mu rekla: "Hvala ti što si mi ulio nadu."

vice.com