<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Obama u ramazanskoj poruci: Nećemo dozvoliti podjele, niti ograničavanje vjerskih sloboda

Predsjednik SAD-a

Američki predsjednik Barack Obama je u ramazanskoj poruci istakao kako SAD mora učiniti više kako bi pomogla muslimanima koji su zbog nasilja i ratova izbjegli sa svojih ognjišta te da se treba oduprijeti onima koji žele podjele i ograničavanje vjerskih i građanskih sloboda.

07. juni 2016, 12:00

''Mnogi muslimani nisu u mogućnosti da u komforu vlastitih domova dočekaju ramazan, niti će bajramske radosti moći dijeliti sa svojom djecom i najmilijim. Svi moramo nastaviti ulagati napore kako bismo umanjili bol i patnju tih porodica'' – poručio je Obama.

Ističući kako mjesec ramazan podsjeća ljude na njihove pojedinačne i kolektivne obaveze i odgovornosti da štite dostojanstvo svakog čovjeka, Obama je kazao kako će SAD nastaviti pružati dobrodošlicu imigrantima, uključujući i muslimansku populaciju.

''Ne smijemo zaboraviti milione ljudi koji su zbog sukoba i progona napustili svoje domove širom svijeta i u našem vlastitom dvorištu'' – naveo je Obama.