<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Beograđani oduševljeni nastupima izvođača iz BiH!

Mikser festival

Bh izvođači razvalili nastupima u Beogradu na Mikser festivalu!

10. juni 2016, 12:00

Osmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se po peti put u beogradskoj četvrti Savamali, od 8. do 12. juna 2016. godine, na više od 40 lokacija i uz učešće oko 1000 stvaralaca. Ovogodišnji Mikser festival odvija se pod sloganom „Osetljivo društvo (Sensitive Society)“, snažno obojen temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, mulikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta.

Fokus ovogodišnjeg Mikser festivala je trostruk i u centar pažnje, pod kapom noseće teme “Osetljivog društva”, donosi žensko stvaralaštvo i rodnu ravnopravnost, zatim izbegličku krizu i moguće pravce integracije izbeglica u evropsko društvo, i na kraju na otvorene platforme za razmjenu znanja i ideja.

Oslanjajući se na ova tri fokusa, Mikser festival teži da istraži društvene koncepte kojima građani i kreativni profesionalci mogu da utiču na aktuelne društvene procese kako bi unapredili kvalitet svakodnevnog života, otvorili put za direktniju saradnju sa osjetljivim i ugroženim grupama i promovisali humane vrednosti, empatiju i ljubav.

Tako stoji u samoj najavi ovogodišnjeg Mikser festivala. Mi smo imali priliku da uživamo u koncertima izvođača iz BiH, koji su, kako i dolikuje, oduševili Beograđane koji su se zadesili u Mikseru sinoć.

Na Miksalištu su naime sinoć nastupili momci iz ansambla Halka predvođen Božom Vrećom, a sami organizatori najavili su ih kao muzički fenomen koji svojim stvaralaštvom piše novu istoriju sevdalinki.

Publici su Halka i Vrećo ponudili već dobro uhodan repoertoar a za sami kraj pjevaču se pridružio i Marko Louis sa kojim je otpjevao singl Pašana.

Koncertom “Muškarci za žene” Beograđani su mogli da uživaju u muzici sarajevskog benda Billy Andol, te žestokih mostarskih momaka iz benda Zoster, koji su svojom svirkom i zaključili cjelovečernji nastup bendova i izvođača iz BiH ali i drugi festivalski dan.

Sjajan festival sa posebnom atmosferom.

Pogledajte fotografije sa sinoćnih nastupa