<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nije vic: Našli se Srbin i Bosanac u Njemačkoj, sjeli u kafanu i napravili HAOS

Tučnjava

Prava drama odvijala se na ulicama njemačkog Karlsruea u noći s četvrtka na petak.

12. juni 2016, 12:00

 Trojica gostiju nisu željela da napuste kafanu na Veinbrenerplatzu i pored više molbi 53-godišnjeg vlasnika da je isteklo radno vrijeme. Kada su krenuli da razbijaju inventar vlasnik je uspio, uz pomoć jedne osobe, da izbaci nasilnike iz objekta.

Tada su dvojica siledžija – 21-godišnji državljanin Srbije i 32-godišnji državljanin BiH – napali vlasnika kafane oštrim predmetom. Ovaj je srećom uspeo da se izmakne i spasi se težih posljedica - zadobio je samo lakše povrede ruke, javlja radiosarajevo.ba.

Nasilnici potom ulaze u stariji "opel" francuskih registarskih oznaka i bježe s mjesta incidenta. Policijska patrola kreće za njima i nakon potjere uspijevaju da zaustave automobil.

Nasilnici su pokušali da se sakriju u vrtovima obližnjih privatnih kuća, ali policija je brzo pronašla i uhapsila državljanina Srbije. Dva sata kasnije, oko 5.20 ujutro slobode je lišen i njegov "kompanjon" – državljanin BiH – kada se vraćao u obližnji izbjeglički centar.