Buka karikatura: Mlađo i Mile, prvi put zajedno s Vučićem na sladoled

Sladoled

Buka karikatura: Mlađo i Mile, prvi put zajedno s Vučićem na sladoled

Piše: Buka karikatura

Aleksandar Vučić kao najpopularniji političar u Srbiji najčešća je adresa sve većeg nezadovoljstva građana.

Na trnovitom evropskom putu, najteže mu padaju komentari o manjku patriotizma i nacionalizma, osobinama kojim se nekad ponosio. 

U takvim situacijama, glavni adut mu je do sada bio pozivanje Milorada Dodika u Beograd,  nešto kao onomad kvisko u Kviskoteci. 

Predsjednik RS jedva čeka takve pozive, rijetko ko ga zove, pa da malo propuše motore jedinog aviona u entitetu. 

 


Nakon takvih sastanaka, održe obaveznu zajedničku konferenciju za štampu, na kojoj izraze zabrinutost. Vučić za BiH, Dodik za Srpsku. Dodik ponekad poljubi zastavu Srbije. 

Obojica naglase dobre odnose Banjaluke i Beograda, specijalne, i svako svojoj kući. Tačnije, Dodik u Banjaluku, jer svoju kuću, vilu na Dedinju, iznajmljuje. 

Do sada je na takve sastanke Dodik išao sam. Sada se ovom dvojcu pridružio i Mladen Ivanić. Isti protokol. Susret. Pa konferencija. Red zabrinutosti i zadovoljstva. I mirna Bosna, i srećna Srpska i Srbija.  

Politika Srbije prema Srbima u Bosni se nikad ne mijenja, istorijski to je jedan od najsigurnijih vojnih i političkih kapitala Srbije. 

Vučiću je bitno da pokaže građanima Srbije da ima dobre odnose sa srpskim političarima, 

Dobro, Dodik je prvo morao malo da se izvinjava javno ... malo više, da dođe u taj status. 

Vučić pokazuje Zapadu da kontroliše Srbe u BiH i da može uticati na njih i usmjeriti ih gdje treba, disciplinovati ili slično. 

I Mladenu i Mili su bitni dobri odnosi sa Vučićem takođe, politički i lično. 

I tu se sva korist od ovakvih susreta završava 

Nakon toga mogu otići na sladoled. 

 

Po ideji Buka magazina, karikaturu nacrtala Nina Hadžić 

 

 

Komentari na tekst (5)
Objavljeno:
Bio Mika kod profesora Hasana Zolica na predavanju iz predmeta demogeografija, jesmo ista govna, rat sam prezivio maloljetan, ne ponovilo se, barem mislim da ne mrzim nikog, istina je da Srbi nisu znali sta hoce niti su to ikad znali sama istorija o tome govori kada su mogli nisu to uradili imali su priliku 2 puta, treci put su to htjeli naoruzani do zuba i nije uspjelo pitanje je sta danas Srbi hoce i koji je njihov cilj, a glavni ciljevi su vratit Kosovo gdje zivi 2 mil Albanaca il pripojit RS koja je sastavni dio BiH nimalo lagan zadatak al na tome ce se raditi istorija ne laze
Objavljeno:
Gospodine MILUTINE! Nemam namjeru pobijati ono sto ti kazes pa bih te uputio da se potrudis ostaviti nastranu Srbe,Hrvate,Bosnjake i ostale a potruditi se upoznati s onima kojima se moze i treba vjerovati.Dobiti ces odgovor na svoje iznijeto misljenje ako pokusas pronaci Austrougarskog doktora ADOLFA FIKERA,statisticar,koji obavi popis na nasim prostorima pod Austrougarskom.Sve ce ti biti jasno.Mozda ce ti to biti smjernica za neke buduce tvoje komentare na istu ili slicnu temu.Nije to bas tako davno bilo za usporediti s cinjenicama danasnjeg stanja. Za danasnje stanje(misli se na popis stanovnistva u BiH-u, obavljenog od 01.do 15.10.2013).mogu ti dostaviti podatke koje ima CIA a njima bi se moglo vjerovati.Tim prije jer iznose detalje u bocu.Samo sto nisu brojali dlake na glavama.Ebem li ih.Tako kazu. Bar nesto ti evo od toga: Od 0 do 14 godina starosti= muskih 269.086 a zenskih 253.189. Od 15 do 24 =muskih 246.849 a zenskih 231.007. Od 25 do 54 =muskih 902.704 a zenskih 894.787. Od 55 do 64 =muskih 259.579 a zenskih 282.371. Od 65 + =muskih 206.288 a zenskih 322.195. Biti ce mi drago ako sam bar malo pomogao za ubuduce.
Objavljeno:
Ako je iko otimao od susjeda to su bili Srbi. Srpska Bosna, srpska Hrvatska, srpska Makedonija, srpska Crna Gora, srpska Bugarska. Lakooprostivi srbi, dobar fol, jel to iz guslarske istorije ?
Objavljeno:
Mika brate upiši neku večernju školu pa onda o visokoj politici. Nemaju šta ovi naši mali smećari od političara uslovljavati nego ono što im se kaže. Vidiš da su sluge a mi im dajemo mandat da pljačkaju ovo crkavice što zaradimo.
Objavljeno:
Tko razumio tko ne razumio ,tko vjerovao tko ne vjerovao sta cu mu ja, ali:iako me se ne ticu,niti bih trcao za bilo kim od navedenih,dosao sam do cvrstog uvjerenja da Srbi ne znaju zivjeti bez Hrvata a muslimani(Bosnjaci) ne mogu zivjeti bez Srba. Od davnina su navikli da su Srbi neslozni i da ih treba malterisati.Cim se sastanu dva Srbina,iz muslimanskih usta zmajovska vatra da ih spali.Kako objasniti toliku sprdnju zato sto je Ivanic,do jucer popustljiv i drag,slozio se s Dodikom oko popisa gdje muslimani ubrajaju i one za koje i ne znaju gdje su. Bez obzira sto arhiva govori o ucestalo mjenjanje imena,prezimena vjero-ispovijesti,jezika,obicaja...muslimani nisu(nemaju povijesne mogucnosti za to) u stanju da se ustolice na nesto svoje pa otimajuci tudje,udaljavaju se od onoga sto im treba. Ako se okrenemo i zavirimo izaseba,navikli su se grebati od Srbe i toga se ne mogu odvici.Da su tako jurisali u datim okolnostima,Srbi im nisu bili potrebni za buduce-sadasnje-ciljeve.Previse su prozirni da bi mogli uspjeti.Mozda sansa jos postoji ako bi svoju mrznju prema Srbima mogli potisnuti ustranu.Poznato je da su Srbi neslozni a i lakooprostivi.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.