<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

UEFA odlučila šta će sa Hrvatskom!

EURO 2016

UEFA nije dugo čekala

17. juni 2016, 12:00

 UEFA nije dugo čekala i samo sat vremena po završetku utakmice Hrvatske i Češke potvrdila je kako će pokrenuti disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog divljanja huligana i bacanja pirotehnike na travnjak. Vjerojatno će službenu proceduru pokrenuti čim sudac i delegat utakmice podnesu svoj izvještaj, prenosi Index.hr

"Disciplinski postupak biće pokrenut u subotu nakon što nam sudac i delegat dostave svoja izvješća. Uefa oštro osuđuje ovakvo ponašanje," prve su reakcije iz krovne evropske fudbalske organizacije.

Rusi su zbog divljanja navijača na stadionu u Marseilleu kažnjeni sa 150.000 eura, ali nisu izbačeni nego su samo dobili uslovnu kaznu. Hrvatska bi mogla doživjeti sličnu sudbinu.

"Mi više ne možemo biti kažnjeni s odgodom. Disciplinska komisija pričekaće izvještaj delegata, kad vide što se dogodilo onom vatrogascu kojeg je teško ozlijedio topovski udar. Svi ti detalji i izvješće suca utjecat će na odluku Uefe. Disciplinska komisija će se sastati i odlučiti nakon utakmice. Teško da će nas izbaciti zbog par ljudi koji nisu izravno vezani uz sport. Ali novčana kazna biće visoka, budite sigurni," objasnio je Mateo Beusan.