<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bosna i Hercegovina odustaje od EU i pridružuje se Velikoj Britaniji!

Vijest koja je upravo pristigla i koja je šokirala sve! Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u punom sastavu odlučilo je po hitnom postupku da blokira sve pristupne pregovore sa Evropskom Unijom i da se priključi Komonveltu.

24. juni 2016, 12:00

 Komonvelt nacija je, da podsjetimo, udruženje nezavisnih suverenih zemalja širom svijeta od kojih su većina nekadašnji članovi Britanske imperije.

Bosna i Hercegovina nije, doduše, nikada bila dijelom ovog velikog kraljevstva, ali članovi predsjedništa smatraju da će se vrlo rado prikloniti istom.

"Put ka Evropskoj Uniji je trnovit, zahtijevan i pun odricanja. Zato smo se odlučili za Komonvelt, za koji smatramo da je mnogo druželjubiviji i da ćemo ostvariti višestruku korist od istog", naveo je neimenovani izvor iz Predsjedništa BiH.

Komonvelt trenutno broji 53 članice. Zajedno one imaju 1,9 milijardi stanovnika, što znači da je oko 30% svjetske populacije u Komonveltu. Najbrojnija je Indija. 

Ovo je istorijski korak za Bosnu i Hercegovinu, koja će se namjesto slabašne Evropske Unije, pridružiti jednom od najmnogoljudniji svjetskih tržišta.

(vijest je satiričnog karaktera)