<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

VUČIĆ: Moguće je da formiranje vlade opet bude odloženo

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da je moguće da formiranje vlade ponovo bude odloženo.

24. juni 2016, 12:00

 - Može da se desi da i drugi put odložimo datum za formiranje vlade - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je ranije najavio da će vlada biti formirana do 3. jula.  On je naveo da vodi drugi krug razgovora sa političkim stranakama o formiranju vlade, ali da to čini mimo kamera.

- Nisam zainteresovan za prisustvo kamera - rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da od jutros ima onih koji bi da raspisuju referendume u Srbiji i menjaju politku, ali da je narod svoje rekao na izborima.

- Kada pobede na izborima, neka raspisuju šta hoće, ja ulicu ne priznajem. Na izborima su bili sa svih strana, narod je glasao za stabilnost, a ne za idiote, kako se to dešava u drugim zemljama - rekao je Vučić.

"Nisu mi se dopale izjave političara koji su napali britanske građane"

- Bezbroj puta ste me pitali hoćemo li da se okrenemo Rusiji, hoćemo li im uvesti sankcije...E, nećemo. I nisu mi se dopale izjave političara koji su napali britanske građane, ali to je njihova stvar - rekao je.

Kako je rekao, najgluplje je kritikovati narod.

- Imali su priliku na izborima nedavno, svi su sve znali, glasali su za stabilnost, ozbiljnodst i odgovornost, i nije se glasalo za neke idiote, kao u nekim drugim zemljama, a vidimo da te zemlje padaju. A kako to da ne padaju Nemačka, Austrija, Danska...Ne padaju jer su tamo ozbiljne vlade, koje ne vode nekakvi ''stručnjaci'' - rekao je Vučić.

- Nećemo da menjamo politiku, imamo vrednosti za koje se zalažemo. Srbija nije upropašćena, ide na više i na bolje - poručio je.

Vučić je ponovio da svaki put kad neki budu demonstrirali njegov odgovor će biti da to ne prolazi.

- Možete da me pobedite na izborima, možete da me ubijete - naveo je Vučić i ponovio da ćemo imati referndum "u roku", godinu dana pred ulazak u EU.