<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Evropski Njujork: Pogodite koji je najzabavniji grad Evrope

Istraživanje koje je sprovela jedna američka turistička agencija izdvojilo je 10 evropskih gradova koji nude najzanimljiviji sadržaj za posjetioce.

25. juni 2016, 12:00

 Evropa skriva neke od najlepših gradova na svijetu. London, Pariz, Venecija, Beč, Barselona, Istanbul, Rim, Amsterdam i Atina samo su neki od metropola koje imaju zanimljivu i bogatu istoriju i kulturu. 


Iako ove evropske ljepotice žele da posjete putnici iz cijelog svijeta, nijedan od njih nije na prvom mjestu. 

Naime, istraživanje je pokazalo da je najzabavniji evropski grad – Berlin. 

Spaljen, bombardovan, izolovan od ostatka svijeta, Berlin se tokom svoje burne istorije obnavljao, rastao i uspio da postane pravi “trendseter” u umjetnosti, kulinarstvu i zabavi. 

Iako svaki od gradova na listi ima bogatu, zanimljivu i šaroliku kulturnoistorijsku priču, ono po čemu je takozvani evropski Njujork izdvojen i prepoznat jesu brojni sadržaji i znamenitosti koje oduzimaju dah, ali i stanovništvo, pa su ulice ovog grada uvijek prepune slobodnih umjetnika i kreativaca koji ne sjede u kancelarijama već stvaraju na ulicama. 

Najfascinantnije znamenitosti Berlina koje su izdvojene u istraživanju bile su zgrada Rajstaga s impresivnom staklenom kupolom, Berlinski zid i spomenik evropskim Jevrejima ubijenim tokom Drugog svjetskog rata. 

Berlin je izdvojen i kao destinacija savršena za pivopije, ali i sladokusce i gurmane koji na svakom koraku mogu uživati u raznim delikatesima.