<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

VRIJEME

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do srijede...

12. februar 2018, 12:00

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, novo naoblačenje. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana snijeg ili susnježica se očekuju u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne.

U noći na utorak padavine se šire na cijelu zemlju. Vjetar u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne slab sjevernog smjera. U ostatku zemlje slabo do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Snijeg ili susnježica se prognoziraju u većem dijelu Bosne. Na istoku Bosne prije podne je moguća slaba kiša. U Hercegovini većinom kiša, a snijeg se očekuje iznad 900 metara nadmorske visine. Očekivana količina padavina je između 10 i 30 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno do 50 litara.

Prognozira se 10 do 30 centimetara novog snijega. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne vjetar jugoistočnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka u Bosni između -2 i 2 stupnja. Temperatura zraka u Hercegovini između 3 i 7 stupnjeva.

U srijedu u Bosni oblačno sa slabim snijegom. Prognozira se između 2 i 7 centimetara novog snijega. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu zemlje od 4 do 8 stupnjeva.