<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Proglašeno stanje prirodne nesreće

Olovo

Načelnik općine Olovo proglasio je stanje prirodne nesreće na dijelu općine zbog velikog odrona u ulici Krivajska, gdje se odvojio stijenski blok od matične stijene.

27. juni 2016, 12:00

U općini Olovo registrirana je intervencija vatrogasaca u krugu tvornice Kovan, gdje je gorio silos sa piljevonom, požar su ugasili uposlenici i vatrogasci. Korišteno je jedno vatrogasno vozilo. Štete nema.


Na području Kantona Sarajevo, u izvještajnom periodu pripadnici PVJ Kantona Sarajevo imali su 14 intervencija od toga 13 manjih, dvije intervencije na gašenju elektro-instalacija, jednu intervenciju na gašenju zapaljenog dimnjaka, pet intervencija na gašenju smeća, tri intrvencije na gašenju zapaljenih vozila i dvije tehničke intervencije, te jednu veću intervenciju, jutros, u 07.50 sati u ulici Vrbanjuša bb, gdje su gasili požar na nekoliko šupa.

Požar je ugašen u 08.15 sati. U gašenju požara učestvovalo je sedam vatrogasaca sa dva vozila. Pričinjena je materijalna šteta. Nije bilo povrijeđenih osoba, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.