<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Licemjeran potez rukovodstva Srebrenice

Ivica Dačić

Odluka organizacionog odbora za obilježavanje stradanja u Srebrenici, jula 1995. kojom se poručuje da je državni vrh Srbije nepoželjan 11. jula na komemoraciji u Potočarima, licemjeran je potez i korak unazad, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

27. juni 2016, 12:00

"Mislim da je to jedan licemjeran potez, jer godinama su zvali državne funkcionere Srbije da dođu u Srebrenicu. Prošle godine je tamo napadnut predsjednik Vlade Srbije, zamalo je izbjegnuto ubistvo i pored toga on je smogao snage da se dostojanstveno ponaša, a nakon toga je bilo niz kontakata sa opštinom Srebrenica, Srbija je bila donator", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Podsjetio je da je, nevezano od toga, Skupština Srbije jedini parlament u regionu koji je donio Deklaraciju o Srebrenici kojom osuđuje taj zločin, prenosi Tanjug.

Ako bi se tako gledalo, kazao je Dačić, onda Srbija ne bi trebala da dozvoli dolazak mnogih funkcionera koji su učestvovali u zločinima nad srpskim narodom, i u onom za vrijeme Drugog svjetskog rata i u onima u ratovima 90-tih, pa i onih prilikom bombardovanja.

"To je jedan korak unazad, Bošnjaci treba da se odluče šta hoće - da li hoće da grade sa nama dobre odnose ili će biti antisrpski određeni i to je upravo i uloga svih onih koji u BiH vode glavnu riječ. Za radikalizaciju ima mnogo zainteresovanih i ima mnogo razloga da se svađamo, ali postoji samo jedan jedini razlog zbog kojeg treba da se mirimo - budućnost svih nas. Ako to ne shvataju mislim da su na pogrešnom putu", poručio je Dačić.