<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Erdogan se izvinio Putinu i Rusiji

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan poslao je pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem je izrazio svoje saučešće i duboku žalost porodici poginulog ruskog pilota i iskoristio reč „izvinite“, saopštio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

27. juni 2016, 12:00

„Predsednik Turske je u poruci izrazio svoje saučešće i duboku žalost porodici poginulog ruskog pilota i rekao: ’Izvinite‘. Erdogan je izrazio duboku žalost povodom događaja i naglasio spremnost da uradi sve što je potrebno kako bi se uspostavili tradicionalni odnosi između Turske i Rusije“, rekao je Peskov.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je u svojoj poruci Vladimiru Putinu naveo da Turska ne želi da narušava odnose sa Rusijom i da je Moskva strateški partner Ankare, saopštio je Kremlj. 

„U poruci se, između ostalog, navodi da je Rusija za Tursku prijatelj i strateški partner sa kojim turske vlasti ne žele da pokvare odnose“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin dobio je pismo od svog turskog kolege Redžepa Tajipa Erdogana, koji je izrazio zainteresovanost za rešavanje situacije u vezi sa pogibijom ruskog pilota Su-24, izjavio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

„Predsednik Rusije Putin dobio je poruku od predsednika Turske Erdogana u kojoj je turski lider izrazio svoju zainteresovanost za rešavanje situacije u vezi sa pogibijom ruskog vojnog pilota“, rekao je Peskov.

Erdogan je naglasio da Turska „nikad nije imala želju i nameru da obori avion koji je pripadao Ruskoj Federaciji“.