<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Promocija knjige – „Moj Everest – san i java” Dragane Rajblović

KNJIGA

Knjiga „Moj Everest – san i java” Dragane Rajblović, prve žene iz Srbije i sa Balkana koja se 2007. godine popela na Everest, najviši vrh svijeta, biće promovisana 30. juna u Muzičkom paviljonu Gradskog parka „Petar Kočić“ u 20.00 časova u Banjaluci.

30. juni 2016, 12:00

Opisujući, prije svega, doživljaje i iskustvo žene na planini, ova knjiga je istovremeno i putopis i svojevrstan planinarski priručnik. Autorka najveći dio knjige posvećuje svom usponu na Everest (8850 m) iz 2007. godine, ali i nekim drugim, poput uspona na Čo Oju (8200 m), šesti vrh svijeta.

Iako je od srpske ekspedicije na Everest prošlo 9 godina,  niko od onih koji su se tada popeli na najviši vrh svijeta nije svoje iskustvo ovjekovječio knjigom.

Nakon beogradske i novosadske promocije, autorka dolazi u Banjaluku u organizaciji Planinarsko-alpinističkog kluba „SUMMIT“ da bi uživo sa Banjalučanima podijelila svoje utiske.

Na promociji će premijerno biti prikazan kratki film o ekspediciji iz 2007. godine, o tome kako su 9 članova ekspedicije tokom dva mjeseca aklimatizacije i uspona provodili vrijeme u baznom i visinskim kampovima, čekajući povoljan trenutak za uspon na najviši vrh Himalaja.

U toku promocije biće, takođe, predstavljeni neki od uspješnih sportista iz Banjaluke.