<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Domaći bendovi uz svjetske zvijezde na glavnoj bini EXIT festivala!

NOVI SAD

Na glavnoj bini EXIT festivala od 7. do 10. jula i ove godine nastupiće neke od najvećih muzičkih zvijezda današnjice kao što su The Prodigy, Ellie Goulding, David Guetta, Bastille, The Vaccines, Wiz Khalifa, George Clinton & Parliament-Funkadelic, Stormzy, Tinariwen, Wilkinson, Sigma i brojni drugi.

28. juni 2016, 12:00

Prestižnoj listi pridružiće se i planetarno popularni slovenački producent Gramatik, koji nakon što je ljetos na Jazu raspametio publiku Sea Dance festivala, za nedjeljno finale EXIT festivala donosi svoj specijalni nastup uživo, u pratnji gitariste iz Nju Orleansa, Endrua Bloka.

Jedna od najvećih grupa sa ovih prostora Disciplin A Kitschme ove godine, u subotu 9. jula, nastupiće na glavnoj bini, i to u jednom od udarnih termina, prije koncerta engleskih rokera The Vaccines! A rame uz rame sa svjetskim zvijezdama, nastupaće i drugi domaći bendovi kao što su Repetitor, Irie FM i Killo Killo Banda. Specijalno zagrijavanje za hip-hop noć uz zvanično najboljeg evropskog repera Stormzija i trenutno najvećeg svjetskog hip-hop izvođača Wiz Khalifu, prirediće domaća kultna hip-hop izdavačka kuća Bassivity, a preko 10 repera na sceni će predvoditi Reksona, Ikac i Struka!

Čast da zajedničkim nastupom u ranim jutarnjim časovima zatvore program glavne bine, imaće čuveni hip-hop DJ Iron i dancehall-reggae majstor iz Engleske, JSTAR.

Gramatik - So Much Love: https://youtu.be/m0psosrTuas

Gramatik, Slovenac sa prebivalištem u Njujorku, svjetsku je scenu osvojio muzičkom mješavinom hip-hopa, fanka i dubstepa, a njegovi uzbudljivi nastupi izrasli su iz DJ setova u pravo koncertno iskustvo. Njegov nastup je zakazan odmah poslije velikog koncerta grupe The Prodigy, a pored dobro poznatih numera kao što su "So Much Love", "Just Jammin", "Hit That Jive" i "The Drink is Called Rakija", biće tu i svježe trake sa ovogodišnjeg, sedmog studijskog albuma "Epigram". Novi album, pod nazivom “Opet”, ima i legendarna beogradska grupa Disciplin A Kitschme, koja će ove godine imati priliku da publici iz svih dijelova svijeta, u jednom od najboljih termina, pokaže svu snagu svog originalnog izraza, nastalog daleko prije i čuvenog drumandbass žanra! Četvorka predvođena Kojom, govoriće krajnje razumljivim jezikom sirovog rokenrola koji će najbolje preneti i njihove uvek snažne, univerzalne društvene poruke.

Disciplin A Kitchme - Zaboravili rokenrol!?!: https://youtu.be/LsXzOYg931A

Publici na tvrđavi predstaviće se i međunarodno priznati rege bend Irie FM, vlasnici titule Najboljeg evropskog reggae benda iz 2012. godine. Beograđani, čiji pjesme zvuče kao da su snimane u srcu Jamajke, ove godine su publiku osvojili i apsolutnim radijskim hitovima "Svi" i "Kliziš"! Energiju glavne bine emitovaće i furiozni Repetitor, alternativni rok/post-pank trio iz Beograda, čije svirke su hipnotično prodorne i nezadrživo iskrene. Jedan su od simbola nove srpske rok scene, koju veoma često predstavljaju na binama širom Evrope i regiona.

Prva balkanska hip-hop izdavačka kuća Bassivity, osnovana je još 2001. godine u Beogradu, a svoju muziku na njoj su objavljivali VIP (Reksona i Ikac), Marčelo, Struka, THCF, Oneya, Coby i brojni drugi. Na EXIT dolaze sa misijom da predstave i neke od novih zvijezda domaće rep scene kao što su Arafat, Furio Đunta, Kendi, Sivilo, Dripac, Rimski i drugi, a pridružiće im se i američki reper Dotbwoii!

Aktuelne cijene ulaznica najkasnije do petka 1. jula!

Ovogodišnji EXIT festival ide prema svom novom rekordu sa već popunjenih čak 90% kapaciteta na tvrđavi, a sve vrste ulaznica, za EXIT i Sea Dance, kao i za cijelu EXIT Avanturu, uključujući komplete i jednodnevne ulaznice, po aktuelnoj cijeni biće dostupne još najkasnije do petka 1. jula ili čak prije, do isteka zaliha! Ulaznice za EXIT prodaju se po cijeni od 135 KM, odnosno 79.99 KM za Sea Dance, te samo 145 KM za cijelu EXIT Avanturu, odnosno oba festivala! Jednodnevne ulaznice za EXIT trenutno koštaju 49 KM za prve tri noći i 54 KM za nedjelju.

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili The Prodigy, Skrillex, Ellie Goulding, David Guetta, Wiz Khalifa, Hurts, George Clinton & Parliament-Funkadelic, Bastille, Stereo MC'c, The Vaccines, Richie Hawtin, Jeff Mills, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Robin Schulz, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Andy C, Maceo Plex, Black Coffee, Banco de Gaia, Cock Sparrer, Paradise Lost, klubovi Nitsa, Tresor, Concrete i Grelle Forelle, te brojni drugi.