<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Određen pritvor huliganima iz Hrvatske koji su pravili nerede na EP-u

Četvorica hrvatskih državljana koji se sumnjiče da su izazvali nerede na stadionu i Saint-Etiennu tokom utakmice Češka-Hrvatska ispitani su u Državnom odvjetništvu u Splitu. Određen im je pritvor kao i zabrana posjećivanja svih nogometnih utakmica.

28. juni 2016, 12:00

Zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Splitu ispitao je jednog 25-godišnjaka, dvojicu 23-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka zbog sumnje da su počinili kazneno djelo izazivanja nereda iz članka 324. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, javlja 24sata.hr.
"Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 17. juna 2016. na nogometnom stadionu Geoffroy Guichard u francuskom gradu Saint-Etienneu, tokom utakmice Evropskog nogometnog prvenstva između Češke i Hrvatske, u 86. minuti (tad je došlo do privremenog prekida susreta zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava u prostor terena od za sada nepoznatih osoba), učestvovali u izazivanju nereda i fizičkih napada na druge navijače. Dok su ovlašteni zaposlenici zaštitarske-vatrogasne službe s terena uklanjali upaljena pirotehnička sredstva, kao i 'topovski udar', sumnja se da su mladići s dijela gledališta na kojem su se uglavnom nalazile osobe s hrvatskim navijačkim obilježjima, zajedno s većom grupom nepoznatih navijača započeli s izazivanjem nereda fizičkim napadom na druge navijače koji su bili na istoj tribini. Osumnjičenici su se gurali i udarali druge osobe te gestikulacijama poticali mnoštvo na nasilje i pozivali na daljnju tučnjavu, nakon čega su pobjegli s mjesta događaja", stoji u saopćenju Državnog odvjetništva u Splitu.

Određen im je istražni zatvor zbog postojanja opasnosti da će ponoviti krivično djelo, ali i određivanje mjere opreza, odnosno zabrane posjećivanja nogometnih utakmica kako nogometnih klubova u RH tako i nogometne reprezentacije. Za vrijeme odigravanja tih utakmica prijavljivat će se nadležnim policijskim stanicama, objavilo je Državno odvjetništvo u Splitu.