<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mirna reakcija na poruke iz Srebrenice nije znak slabosti

Aleksandar Vučić

“Moja mirna reakcija na poruke iz Srebrenice nije znak slabosti, već znak promišljene politike, jer su za napredak Srbije potrebni stabilnost i mir u regiji”, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

28. juni 2016, 12:00

Vučić je, u razgovoru s novinarima, rekao da je to jučer nastojao objasniti i odanim prijateljima, prijateljima iz stranke, koji su smatrali da je trebao oštrije reagirati na poruke da je nepoželjan na komemoraciji u Srebrenici, javio je Tanjug.

Pokušao sam s njima razgovarati, objasniti im da nije naša slabost u tome što ne odgovaramo na tuđe ružne geste, nekada i nepristojne, nekada i na primitivne napade iz pojedinih sredina u regiji, već je u tome naša snaga”, rekao je Vučić, istaknuvši da je Srbiji potrebna stabilnost, kako bi osigurala veći rast i napredak.

Durakovićevu izjavu da su u Srebrenici nepoželjni oni koji ne priznaju genocid, prokomentirao je i zastupnik u srbijanskom parlamentu Muamer Zukorlić.

“Duraković je jedan veoma fin i tolerantan čovjek i ta njegova izjava je sigurno produkt njegove procjene stanja na terenu, okolnosti, izvjesnih napetosti, ambijenta, koji vjerojatno nije prikladan za nešto tako”,rekao je Zukorlić Tanjugu.