<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Messi mora ostati u reprezentaciji

Diego Maradona

Bivši fudbalski as Diego Maradona pozvao je kapitena reprezentacije Argentine Lionela Messija da odustane od najavljenog povlačenja iz nacionalnog tima.

28. juni 2016, 12:00

Messi je nakon poraza Argentine od Čilea u finalu Copa Americe u SAD-u najavio okončanje reprezentativne karijere, a Maradona je u izjavi za argentinski list „La Nacion“ pozvao sunarodnjaka da revidira svoju odluku.

„Messi treba da Argentinu predvodi i na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji. Mora ostati i pomoći da osvojimo titulu prvaka svijeta“, poručio je Maradona.

Ističući kako je Messi izuzetno važan igrač za argentinsku reprezentaciju, Maradona je kazao da oni koji žele da on ode nisu svjesni u kakvu krizu je zapao argentinski nacionalni tim.

On mora više vjerovati svojim saigračima kako bi osvajali titule, a ne obazirati se na one koji govore da bi trebao otići iz reprezentacije“, kazao je Maradona.

Podsjetivši kako je Fudbalski savez Argentine pod istragom FIFA-e zbog korupcije i kako je Messi satima čekao polijetanje aviona pred finalni meč Copa Americe, Maradona je kazao da je tužan i ljut zbog situacije u kojoj se nalazi argentinski fudbal.

„Pali smo na dno“, zaključio je Maradona.