<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najnovije informacije: Terorizam u Istanbulu!

Informacije

Avion kompanije Turkish Airlines, koji je večeras poletio sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, sletio je u Izmir nakon terorističkog napada izvršenog na aerodromu Ataturk.

28. juni 2016, 12:00

 Najmanje dvije ekplozije su odjeknule na aerodromu Ataturk u Istanbulu u Turskoj. Najmanje 28 osoba je poginulo, a 50-ak ih je ranjeno, prenose turski mediji.

Turski zvaničnici su potvrdili da je u napadu ubijeno najmanje 28 osoba, 60 ih je povrijeđeno od čega se šest osoba nalazi u teškom stanju.

Avion Turkish Airlinesa je iz Sarajeva poletio u 21:10 sati, a nakon terorističkog napada na aerodromu Istanbul, preusmjeren je na aerodrom Adnan Menderes u Izmiru u 23:06 po našem vremenu.

Za portal Klix.ba je s Međunarodnog aerodroma Sarajevo potvrđeno da još uvijek nema informacija o sutrašnjim letovima prema Istanbulu. Više informacija će biti poznato sutra.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je Tanjugu da nema podataka o poginulima i ranjenima u napadu na aerodrom Ataturk.

Marković je rekao da su poginuli i ranjeni u napadu prebačeni u istanbulsku bolnicu "Bakirkoj", ali da još uvijek nije utvrđen njihov identitet i da zasad ne mogu da iznesu detaljnije podatke.

"Avion je na pisti zarobljen, a svi putnici u njemu su dobro", rekao je Marković.