<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nikad povoljnije noćenje u Dalmaciji: 10 eura za prvi red do mora

Hrvatska

Oglašene cijene su znatno veće, ali u konačnici se one na licu mjesta znaju i prepoloviti.

29. juni 2016, 12:00

Tradicionalnih junskih gostiju koji su masovno pohodili Dalmaciju i dolazili u privatni smještaj uovom mjesecu, poput Čeha, Slovaka, Poljaka i građana BiH, ove je godine manje, pa u panici od praznih apartmana ovih dana vlasnici i najbolje krevete u prvom redu uz more nude tek za 10 eura.

Oglašene cijene su znatno veće, ali u konačnici se one na licu mjesta znaju i prepoloviti, rekli su Slobodnoj Dalmaciji u turističkim mjestima. Tako se ovih dana 4-krevetni apartman u Sukošanu nudi za 30 eura, u Biogradu za 35 eura, u Zatonu za samo 27 eura. Na Pagu je soba do kraja juna u apartmanu 12 eura, a u Vodicama četiri osobe mogu ljetovati u apartmanu do početka jula za 30 eura.

No, ni u Splitu nisu sve postelje pune, pa se apartman za četvero na Bačvicama iznajmljuje ovih dana za 50 eura, a u Makarskoj uz more za 40 eura, u Kaštelima je krevet u apartmanu šest do osam eura, koliko i u nekim praznim apartmanima na Pelješcu.

Ostaje vjerovati, kažu za Slobodnu Dalmaciju, kako će juli donijeti bolju popunjenost privatnog smještaja zbog same činjenice da u hotelima odavno već više nema slobodnih soba za glavni dio sezone, pa će se "višak" turista prelijevati prema iznajmljivačima.