<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Konzul BiH u Istanbulu: Među stradalim niko iz BiH, ima još neidentifikovanih

Teroristički napad

Na istanbulskom aerodromu Ataturk odjeknule jučer su eksplozije u kojima je 36 osoba poginulo, a blizu 150 je povrijeđeno.

29. juni 2016, 12:00

 Konzul BiH u Istanbulu Adi Durmić je rekao kako je trenutno stanje u Istanbulu mirno i da se pokušava normalizovati stanje, kao i da su velike gužve u dijelu gdje je aerodrom

"Sinoć je pušten saobraćaj, a stanje se normalizuje što se tiče aviosaobraćaja", rekao je Durmić.

O eventualno povrijeđenim građanima BiH je kazao: "Prije uključenja u vaš program sam razgovarao sa Ministarstvom zdravstva gdje su mi rekli da nema građana BiH, međutim ima još neidentifikovanih, tako da ćemo u narednom periodu biti u kontaktu sa Ministarstvom i provjeravati jesu li građani BiH u pitanju ili drugih zemalja".

“Generalni konzulat BiH u Istanbulu otvorio je linije za hitne pozive građana i odgovaramo na sve upite i zahtjeve za pomoć.

Na pitanje koje su posljednje službene informacije o tome šta se dogodilo na aerodromu je odgovorio:

"Sinoć se desio napad gdje su dvije bombe eksplodirale usljed čega je poginulo 36, a povrijeđeno 147 osoba. Do tri sata aerodrom u Istanbulu je bio zatvoren, vršen je uviđaj. Vršio se KDZ pregled i međunarodni saobraćaj je otvoren u 3 i 30 sati. Stvari se pokušavaju nomalizovati. Nijedna organizacija do sada nije preuzela odgovornost za napad i mislim da je rano govoriti ko bi mogao to izvršiti".