<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Inspirisao me Klint Istvud, ne Ana Vintur

Urednica "Voga" Ana Vintur nije bila uzor po kojem je Meril Strip gradila lik u filmu "Đavo nosi Pradu", već je to bio, između ostalih, Klint Istvud, otkrila je glumica za američki časopis "Varajeti".

29. juni 2016, 12:00

Iako Lorin Vajsberger nije potvrdila da je u svojoj knjizi "Đavo nosi Pradu" prikazala Anu Vintur, glumica Meril Strip demantovala je glasine da je na liku modne ikone gradila lik stroge i bezdušne urednice modnog časopisa Mirande Prisli.
"Inspiracija za ton i glas bio mi je Klint Istvud", otkrila je glumica za magazin "Varajeti", 10 godina posle fantastične uloge u filmu "Đavo nosi Pradu". 

Glumica kaže da poznati glumac nikada ne podiže glas i da obično sagovornik mora da mu se približi ne bi li ga čuo šta priča, čime automatski postaje najmoćnija osoba u sobi, što je njenom liku dalo željeni efekat. 

Prema rečima glumice En Hatavej, koja takođe glumi u filmu "Đavo nosi Pradu", kad je Meril na probama priblegla efektu "tihog govora", svi su zinuli od oduševljenja. 

Smisao za humor Mirande Prisli Stripova je preuzela od Majka Nikolasa, s kojim je radila na brojnim filmovima. 

Što se tiče izgleda Mirande Prisli, oskarovka otkriva da je imala dve muze za inspiraciju: želela je kombinaciju bele kose supermodela Karmen Delorfis i nenapadne elegancije i nepobitnog autoriteta francuske ekonomistkinje Kristin Lagard. 

Ipak, iako je svojim likom doprinela uspehu filma, Stripova je umalo odbila ulogu zbog početne ponuđene plate, koja joj je na kraju udvostručena.