<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novi bilans žrtava u Istanbulu: Poginula 41, ranjeno 239 osoba

Turski zvaničnici saopćili su detalje o nacionalnosti stradalih u sinoćnjem napadu na aerodrom Ataturk u Istanbulu te izjavili kako je među žrtvama 13 stranaca.

29. juni 2016, 12:00

Među stradalima je pet osoba iz Saudijske Arabije, dvije iz Iraka te jedna iz Kine, Jordana, Uzbekistana, Irana i Ukrajine. Istanbulski guverner je kazao da je prema najnovijim informacijama smrtno stradala 41 osoba, a 239 je ranjeno.
Dodao je da su 13 stradalih osoba bili strani državljani, uključujući i tri s dvojnim državljanstvom. Turski premijer je rekao da postoje indicije da je za napad odgovoran IDIL, ali nije mogao potvrditi navode.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, kako je i bilo planirano, razgovara danas telefonom s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom, izjavio je danas glasnogovornik moskovskog Kremlja Dmitrij Peskov. On je naveo da će zvanični Kremlj kasnije komentirati rezultate tog razgovora. 

Razgovor dvojice predsjednika je bio ranije zakazan, a dolazi samo nekoliko sati nakon terorističkog napada na aerodromu.