<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SIPA upoznata sa prijetnjama Jasmina Keserovića

Uznemirio javnost

SIPA raspolaže video porukom u kojoj bh. državljanin inicijala J.K. poziva muslimane na ubistva, saopćeno je za N1 iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

29. juni 2016, 12:00

"Vezano za Vaš upit od 28. juna 2016. godine, u kojem ste tražili od Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) da vam se dostavi odgovor vezano za video poruku pripadnika ISIL-a, želimo Vas obavijestiti da SIPA raspolaže navedenom video porukom u kojoj bh. državljanin inicijala J.K. kao pripadnik ISIL-a, poziva muslimane na ubistva, kao i to da SIPA u skladu sa svojim ovlaštenjima poduzima zakonom propisane mjere i radnje", naveli su iz SIPA-e.
Podsjetimo, pripadnik takozvane Islamske države na bosanskom jeziku uputio je jučer prijeteću poruku koja je objavljena na YouTubeu.

Pripadnik ISIS-a koji je prijetio stanovnicima San Francisca i Las Vegasa je Jasmin Keserović, rođen 1994. godine u Zavidovićima. Na sirijsko ratište otišao je početkom 2013. godine.