<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Šef CIA-e: ISIS pokušava napasti i američki teritorij

Terorizam prijeti

Napad u Istanbulu u kojem su 42 osobe ubijene nosi "obilježja" tzv. Islamske države, ocijenio je u srijedu u Washingtonu direktor Središnje američke obavještajne agencije (CIA) i upozorio da Sjedinjene Države nisu zaštićene od napada ekstremista.

30. juni 2016, 12:00

 "Sramotan napad u međunarodnoj zračnoj luci u Istanbulu koji je ubio desetke osoba i ranio mnoge bez svake sumnje nosi obilježja nemoralnog ISIS-a", izjavio je John Brennan na konferenciji u Washingtonu.

Američki predsjednik Barack Obama već je dao naslutiti u srijedu da je napad u Istanbulu možda djelo navedene organizacije, a takvu je ocjenu iznio i turski premijer Binali Yildirim. "U većini slučajeva, ako ne u svima, ISIS nikada ne preuzima odgovornost za napade koje je izveo u Turskoj", istaknuo je Brennan.

Četrdeset i dvije osobe ubijene su, a 239 je ranjeno u tri samoubilačka bombaška napada na glavnu istanbulsku međunarodnu zračnu luku Mustafe Kemala Ataturka i to su najsmrtonosniji napadi u Istanbulu koji je već triput ove godine bio meta ISIS-a ili Kurda.  Brennan je upozorio da ISIS sigurno priprema napade i na američke interese. 

"Upozoravam sveone koji misle da je američki teritorij zaštićen da ISIS i ondje pokušava napasti", rekao je direktor CIA-e.