<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Solidarnost pobjeđuje: Turska zastava na građevinama od Australije do Amerike

U znak podrške turskom narodu u borbi protiv terorizma i pobjedi zdravog razuma spomenici širom svijeta "omotali" su se protekle večeri u boje turske zastave.

30. juni 2016, 12:00

U Bosni i Hercegovini u bojama zastave bio je Stari most u Mostaru. U Hrvatskoj na balkonu zgrade riječke gradske uprave smještene na Korzu, u znak podrške Republici Turskoj također je izvješena turska zastava.

„Ovim činom Grad Rijeka želi izraziti duboku sućut zbog stradalih u bezumnom terorističkom napadu u Istanbulu, ali i podržati borbu protiv svih oblika terorizma u cijelom svijetu“, objasnili su u riječkoj gradskoj upravi.

U njemačkoj je u Berlinu Brandenburška kapija zasjala u crvenoj i bijeloj boji sa polumjesecom i zvijezdom, a u New York Cityju su ugašena svjetla kako bi se odala počast žrtvama terorističkog napada u Istanbulu.

Pridružili su im se i Kuwait City, Amsterdam, Pariz, Toronto u Kanadi, a podrška je stigla i iz Australije gdje su  brojne zgrade bile osvijetljene bojama turske zastave.

Neki od posmatrača ovih prizora ogrnuli su se turskim zastavama, a tiha komemoracija protekla je u znaku duboke tuge za nevino stradalima.

Podsjetimo, u utorak navečer na istanbulskom aerodromu Ataturk izveden je teroristički napad u kojem je poginulo 42 ljudi, od čega najviše turskih državljana.